A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Солдатський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - заклад дошкільної освіти імені М. Гендіної Тростянецької міської ради

Експозиції музейної кімнати

Дата: 05.11.2018 10:03
Кількість переглядів: 241

Кімната бойової та трудової слави ім. Моті Гендіної. На базі Солдатського НВК:ЗОШ І-ІІІ ступенів діє кімната бойової та трудової слави ім. партизанки Моті Гендіної.

На базі музейної кімнати працює пошуковий загін, який очолює вчитель захисту Вітчизни Панов О.І. Цікаво та змістовно проводять екскурсії юні екскурсоводи Буртин Аліна, Гробова Анна, Яковлєва Дар?я, Гробов Данило, під керівництвом вчителя історії Клушиної Т.В. Першою, в музейній кімнаті представлена експозиція посвячена подвигу юної партизанки Моті Гендіної, головними експонатами експозиціє є особисті речі Моті, фотокартки, вірш В.Яковлєва «Бессмертие» та Д.Г. Халєєва «Наша партизанка». Клятва учнів 1-10 класів Солдатської середньої школи в день присвоєння школі імені Моті Гендіної та інші матеріали. Друга експозиція розповідає про вчителів Солдатської середньої школи, які під час Другої світової війни зі зброєю в руках захищали свою Батьківщину, а потім після війни, ще багато років поспіль працювали в школі, виховували та навчали дітей. Цю експозицію наповнюють експонати надані колишніми вчителями, каска, військовий планшет, земля міст-героїв, гільзи від снарядів та інше. Третя експозиція присвячена одному із мешканців села Солдатське, Панову Степану Захаровичу, який загинув у 1945 році в Чехословаччині. Фотокартки та статті з газет слугують основними експонатами цього розділу. Четверта експозиція розповідає про страшні події 1932-1933 років. Експонати цього розділу представлені спогадами людей, які пережили ці страшні події. П?ята експозиція розповідає про минуле села Солдатське, про історію його створення, про повсякденне життя та культуру населення. Даний розділ наповнюють предмети ужитку: рубель, качалка, глиняний посуд, прядка, одяг жінки кінця ХІХ століття та інші експонати. Також в музейній кімнаті розпочато оформлення експозиції присвяченої героям АТО Сумської області та місцевим героям, які не шкодуючи свого життя, у мирний час захищають цілісність і незалежність нашої держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора